privacy, vrijheid en het contante geld

de verdwijntruc

Dat met het contante geld, de privacy en onze vrijheid zouden verdwijnen stond al lange tijd vast. Voor wat betreft het contante geld is de vraag hoe?

We hebben kunnen zien dat langzamerhand de pinautomaten verdwenen. De meeste pinautomaten werden opgeblazen met als gevolg dat het moeilijker wordt om aan contant geld te komen. De daders werden nimmer gevonden. En dat was en is dan ook de bedoeling, immers daarmee tekent zich het beleid af om een drempel op te werpen om aan contant geld te komen, waarmee we geleidelijk aan richting het digitale betalingsverkeer werden en worden gedwongen. De verleiding en acceptatie zit natuurlijk in het gemak daarvan.

De laatste ontwikkelingen laten zien dat de sociale media zoals Whatsapp van Facebook en Twitter het mogelijk maken om via hun netwerken digitaal geld over te maken. Op Whatsapp met een Tikkie.

De consumentenbond heeft een gebruikstoelichting geschreven.Zie hieronder de toepassing van de QR-code om het de burger nog gemakkelijker te maken.

Twitter maakt ook betalingsverkeer via haar netwerk mogelijk. En daarmee komt de cashless society steeds dichterbij. Ook stimuleert Twitter de handel in Bitcoin. Laat het coin maar weg want het zijn uiteraard geen echte munten maar een serie bites in een datacenter. Uw spaargeld voor een serie bites.

Vandaar natuurlijk dat de QR-code alvast werd opgenomen in het rijtje bij instellingen op twitter.

Toen ik met mijn muis op QR-code klikte kwam er dit plaatje tevoorschijn.

De vraag is nu of we voor ons gemak onze vrijheid en privacy, voorzover we die nog niet hebben ingeleverd, willen opgeven.

de QR code, uw (digitale) identiteit

en unieke merkteken

Crop circles

de cgi-guys van NASA?

(Goed, ik merk dat ik geen tweets meer kan embedden vanuit twitter. Dan doen we het anders.)

3. Maar dat het aliens zouden zijn?

Nee, ik ga er standaard van uit dat cropcircels mensenwerk moet zijn, maar hoe? Dat was voor mij de vraag, totdat ik het volgende plaatje zag.

4. Neemt niet weg dat

de believers (zullen we maar zeggen), wel degelijk dingen observeren zoals orbs (lichtbollen) die dan boven zo'n veld hooveren. Maar plaatjes zoals hierboven doen toch vermoeden dat grapjassen bezig zijn. Wie zouden dat kunnen en kunnen zijn?

5. Een aantal zaken vallen op:

- de progressie in ingewikkeldheid van de #cropcircles

- de figuren zijn bekend en ontleend aan de geometrie en het occultisme (all seeing eye)

- de ontwikkeling qua ingewikkeldheid volgt de ontwikkelingen met computertekenprogramma's

6. Mijn idee:

Een tekenaar maakt met 'n tekenprogramma een cropcircle op zn computer. Deze wordt ingevoerd in een drone die middels een laserachtige techniek snel, geruisloos en onopvallend volgens de ingegeven variabelen het figuur uitsnijdt in 't gewas. De organisatie: NASA?

7. Maar waarom?

De laatste tijd zijn er vanuit wetenschappelijke hoek af en toe geluiden dat aliens zouden bestaan. En dat moeten we dan geloven door die zogenaamde zelfportretten in #cropcircles? Give me a break, gewoon gemaakt door 'n tekenaar bij NASA. Daar zijn ze goed in!

8. De reden kan er maar 1 zijn

en dat is geld, heel veel geld voor allerlei 'ruimtevaartprojecten', waarvoor ze het wiel nog moeten uitvinden want ze zijn de technologie kwijtgeraakt, aldus astronaut Don Pettit. Desondanks heeft Trump een bemande vlucht naar Mars gepland in 2030.

Christine Lagarde en ’the magic 7′

“drop the zero”

De volledige toespraak is gehouden op 15-01(=7)-2014 (=7)voor The National Press Club.

Vond het voor vandaag 7-9 (=16=7)wel toepasselijk en zo gewoon nietwaar die toespraak van haar. Je moet er gewoon niks van denken dat iemand op die positie het daar over heeft, The Magic 7, gewoon geinig. “Drop the zero”, zei ze.

“BOOM” verkondigde The Economist.

The economist zegt ’t: Red is the color

Lekker doen, koop bitcoin voor je poen dan ga je richting een biljoen. Ziet u in de verte al iets gloren? Een visioen van een biljoen? De bedoeling is dat u uw spaarcentjes bij de bank omruilt voor bites.

U heeft niet zoveel poen? geen probleem. U heeft maar 25 euro nodig.

Ach wat aardig gevonden 2+5=7

Zou Christine Lagarde dat hebben bedacht? Allen voor 1 en 1 voor allen.

En Elon? Elon Musk krijgt subsidie in euro’s voor zijn Tesla.

Want u moet dit bedenken: Met uw biljoen kunnen de bovenbazen zoveel leuke dingen doen. En hoe komen ze toch aan dat bedrag van 1.100.000.000. Nou gewoon:’drop the zero en je houdt 11 over. In een boek “Greenland Theory Apocalypse now” (heel interessant) wordt het uitgelegd, nummer elf.

het sprookje van de duurzaamheid

de duurzaamheidsindustrie regelt het voor u: opgeruimd staat netjes

Laatst las ik een artikel over het recyclen van windmolens.

Bij wet geregeld. Dus dan komt het wel goed zou je denken. Niet dus. Uit mn twitter archief:

Waar Afrika al niet goed voor is. Begrijpt U?