toonkunst

De laatste tijd ben ik weer helemaal in de fotografie. Ongeveer het leukste wat er voor mij is: fotograferen. Dus kijk ik regelmatig op fotografiewebsites en zie werkelijk prachtige beelden.

En via zo’n website werd ik attent gemaakt op het fenomeen Bashar. Ik lees op die website dat Bashar een entiteit is. We zien hem niet, maar we horen hem wel via een Canadees Darryl Anka.

Kijkend op die site dan zie ik de symboliek a la de vrijmetselarij, maar niet getreurd, laten we een oudere bron nemen waar de symboliek nog niet gecorrumpeerd is, immers het gaat er om wat mensen er mee doen en beogen, wat mooi is is mooi, wat goed is is goed. Voor mij zit het verschil in de context.

Kortom ik was benieuwd naar wat Bashar via deze meneer Anka te vertellen had en tot mijn verrassing sprak het mij zeer aan.

Samenvattend vertelt hij dat we ons moeten laten leiden door wat ons positief beinvloedt. Waar worden we blij en enthousiast van. Dat zou de leidraad moeten zijn van ons handelen. Heel simpel. Denk eerst na over wat je enthousiast maakt en ga dat doen, want dat is het pad dat bij je past. Als je tezeer hangt aan doelen en er recht op af wilt gaan, zonder dat je je hebt afgevraagd of je daar enthousiast en blij van wordt, dan maak je de verkeerde keuzes. Dan nodig je als het ware negatieve energie uit op je pad. Energie die jou juist zal tegenwerken. Hier Bashar zelf aan het woord:

https://youtu.be/4vkCd2oKUxQ

Maar wat ik nog meer vond was een advies van Bashar dat me werkelijk meteen raakte. Hij raadt aan om naar Beethoven te luisteren. En mensen dit stuk is zo mooi. Ik mag het u niet onthouden:

De begeleidende tekst:

“Mediteren door ontspannen, op een rustige plek, te luisteren naar de eerste drie minuten van Beethovens Symphonie No 7-2

Dit muziekstuk geeft de juiste vibratie om je in de stemming te brengen voor wat je maar aan informatie, heling, situatie, mensen of kansen nodig hebt, om aan te trekken.

Die vibratie gaat ook aan de gang met thema’s als loslaten, jezelf vergeven, en het laten gaan van verdriet en spijt.

Deze muziek zal je de gelegenheid geven om al die dingen los te laten, en tegelijkertijd je de gelegenheid geven om, met de vibratie van jou, samen te werken, om op die manier jou jezelf te laten vergeven en meer jezelf te worden.

De eerste drie minuten van Beethovens Symphonie No 7-2  speelt nu. Ontspan jezelf en luister.

Laat het door je heen gaan.

Deze akkoorden zijn precies datgene wat aansluit bij de idee om je verleden, verdriet, rouw en spijt te laten gaan en jezelf te vergeven, waarbij je in de vibratie terecht komt die die informatie aantrekt die jou weer in een gezonde staat van je geboorterecht brengt.”