over macht gesproken: ’t is opvoeden hè

DE MINISTER PRESIDENT

“Ja uh uh Hugo ook wat vragen komen er binnen over de uh noodwet he, de corona noodwet, de covid noodwet, en um um, de vraag is dan natuurlijk, waarom is die nodig? …..Nou eigenlijk is het belangrijkste,volgens mij, dat we op die manier ’t democratisch willen maken en hebben nu in feite alle macht als het gaat over corona via de wet op de publieke gezondheidszorg….

( ja)

Dus jij kunt op basis van die wet heel veel maatregelen nemen als minister van gezondheid. Dat doen we met de veiligheidsregels, we willen meer democratie, kun jij er iets meer over uitleggen…

( ja)

want er zijn ook veel misverstanden merk ik ook in de vragen en misschien hebben we ook heel veel dingen niet goed  en dat wil ook wel zeggen, daarmee gaan we in gesprek ook met de oppositie, om de wet te verbeteren als het kan..”

DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID

” Ja kijk in de huidige wet publieke gezondheid, de wet waarmee je het moet doen als er infectieziekten zijn, is denk ik tien jaar geleden, of zo,  is ie vastgesteld, daar hebben ze in opgeschreven als er een ziekte is die hele grote impact heeft, een infectieuze ziekte, dan noemen we dat een A-ziekte.

En als het kabinet dat besluit heeft genomen dan zijn vanaf dat moment de voorzitters van de veiligheidsregies’s in charge en kun je als kabinet aanwijzingen geven aan de voorzitters van de veiligheidsregio’s.”

DE VOORZITTER VAN HET VEILIGHEIDSBERAAD en ZIJN VEILIGHEIDSREGIO

“Er komt natuurlijk wel een moment als je echt niet mee wil doen ondanks de hulp die wij aanbieden, ja dan komt na de zachte arm van papa Bruls komt de harde arm van papa Bruls. Zo zit het leven ook in elkaar. ’t Is opvoeden hè.