and the show must go on

Nu moet ik zeggen dat de media me telkens weer weten te verrassen. Ditmaal vanwege artikelen over de Simpsons die de verkiezing van Trump als de nieuwe president al 16 jaar geleden voorspelden. In navolging van de Engelstalige kranten komt ook het AD met een artikel:

trump in de simpsons

op 1 augustus 2016: https://www.ad.nl/show/the-simpsons-geven-amerikanen-stemadvies-clinton-of-trump~a728e39c/

Russianvids, die trouw alle berichtgeving analyseert komt met de volgende video, waarin hij laat zien dat er twee episodes zijn waarin nu dan de episode van 2000 wordt gepresenteerd als de doorslaggevende ‘voorspelling’:

https://youtu.be/U5bMLMmUvhw

Wat mij eigenlijk verbaast is dat de mainstream media zich zo heeft begeven op het terrein dat tot nu toe is toebedacht aan de complottheoretici. Aan de andere kant, het past weer uitstekend in wat ze noemen de Hegeliaanse dialectiek: these-antithese-synthese, waarbij de werkelijke critici als het ware worden ingepakt. De tegenstander gaat dan met jouw kritiek op de loop. Mijn kritiek op de wijze waarop de verdediging van Baybasin verliep werd ook op die manier door zijn volgelingen ingepakt. Een hele vreemde gewaarwording.

Hegels dialectiekNet als Demmink en Baybasin zijn ook Trump en Clinton gepresenteerd als these en antithese. Een dialectiek die, op zn vrijmetselaars, ook in de kleuren rood, blauw en paars tot uitdrukking werd en wordt gebracht, bijvoorbeeld in kleding.

De uitkomst van de presidentsverkiezing in de U.S.A., wat die ook zou worden, maakte niet uit immers ‘de presidenten worden niet gekozen maar geselecteerd’ is een uitspraak van president Roosevelt.

Right in your face en nog wil de goegemeente er niet aan. Hoe dan ook de volgende video laat zien hoe dit Hegeliaanse spel wordt gespeeld.

https://youtu.be/yZlgSjm9KIo

De New World Order is beslist niet van de baan, linksom, rechtsom, maakt niet uit. Ik zou er nog religieus van worden. “Wat de toekomst brenge moge mij geleidt des Heeren hand”, zong mn moeder dan onder het stofzuigen, de afwas en de was. Alleen als ze op dieet was zong ze niet. Ik denk nog wel eens aan mn moeder, aan mn vader trouwens ook.

2 gedachten aan “and the show must go on”

 1. In bovenstaand artikel heb ik het over het inpakken van kritiek en de criticasters. Dat gaat op een zeer sluwe manier. Ik heb hier nog niet over geschreven of het gebeurt. De media hebben de aanval ingezet. het Ad, het NRC allemaal hebben ze het over het nepnieuws dat Trump naar de overwinning heeft gebracht. grote flauwekul natuurlijk. Het gaat erom dat nu een stok is gevonden om de kritische sites naar beneden te halen in de publieke opinie. Gaat het ze ze lukken met deze move?

  https://www.villamedia.nl/artikel/nepnieuws-verkiezingen-groter-bereik-dan-echte-verhalen

  “Eerder deze week kondigden Facebook en Google aan de verspreiding van nepnieuws via hun platformen aan te gaan pakken.”

  Geplaatst in de rubriek innovatie. Humor moet er zijn, nietwaar
  https://www.villamedia.nl/artikel/google-en-facebook-gaan-verspreiding-nepnieuws-aanpakken

  Zo gaat dat dan met inpakken.
  Je voert dus, let wel, zelf wat trollen op, zet die in het zonnetje, ofwel maakt die tot representant van al het alternatieve nieuws.

  Je brengt op die manier de gehele alternatieve media onder controle, zodat je ze kunt aanpakken.

  Zo doen ze dat. Je ziet het gewoon gebeuren. De wave in de media, Villa Media, NRC, het AD etc.

  Zo doen de marionetten van de heersende machten dat. Althans zo proberen ze dat: zoveelmogelijk alternatieve kritische sites te labelen als nepnieuws.

  Laat ik dit zeggen. De meeste leugens, nepnieuws dus, zijn te vinden bij de mainstreammedia zelf. Stiekem verborgen tussen de waarachtige stukken. Het wordt slim gebracht en slim gespeeld.

 2. Het nepniews van de mainstreammedia is te herkennen aan de symboliek van bv het getal 33, waaraan je de invloed van de broeders kunt herkennen. Russianvids laat dat weer eens duidelijk zien op een humorvolle manier:

  https://youtu.be/k2IFWQQW65k

Reacties zijn gesloten.