De Blije Bank van Ronald Bernard

Of hoe de westerse wereld wordt rijpgemaakt voor de nieuwe universele vorm van bankieren.


Ik heb lange tijd aangekeken tegen deze homepagina van de blije bank. Het eerste dat opvalt is uiteraard het oranje logo dat op zn vrijmetselaars het fallussymbool uitbeeldt. Direct daar naast staat de slogan “jouw bank in oprichting.” Jaja die vooruitmetdegeitclub houdt wel van een grapje, nietwaar.

De vier kernwaarden van de Blije B. ( B. want ze mogen zich nog niet voluit bank noemen) zijn samengevat in vier letters namelijk F E E S. En dat is waar deze bank om draait en op drijft, FEES.

Over FEES geeft de Blije B. de volgende uitleg:

FEES is toevallig ook een Engelse term die gebruikt wordt voor het geven van provisie of een fooi.

Maar de Blije Bank geeft er een eigen betekenis aan, omdat de producten van de Blije Bank naast Financieel, ook Ecologisch, Emotioneel en Sociaal Rendement geeft.  Dit zijn de vier pijlers onder de ‘hogere doelen’ van de bank, o.a een rechtvaardige samenleving.

https://www.deblijeb.nl/faq.html#johannes

Weer met de beide voeten op de grond blijft de Blije bank een spaar- en investeringsbank. Je kunt je spaargeld bij de blije bank onderbrengen en dat wordt dan geinvesteerd in blije projecten, die geld opleveren die jaarlijks als FEES ofwel rendement aan jou wordt uitgekeerd. Voor het geleverde werk brengt de Blije Bank kosten in rekening.

De Blije B. werkt dus niet met Rente maar met Kosten en Rendement. Als de bank eenmaal operationeel is kun je bijvoorbeeld een ‘goedkope’  of een ‘dure’ hypotheek aanschaffen, want een hypotheek van 100.000 is uiteraard goedkoper dan een hypotheek van 250.000. Dat begint toch aardig te lijken op het bankieren van de islamieten onder shariawetgeving, nietwaar. Daarover heeft Ronald Bernard zijn visie gegeven:

Hij uit in bovenstaand artikel  kritiek op zowel de westerse- als de islamitische manier van bankieren. Het Universele alternatief, zijn Blije Bank, maakt echter alle mensen blij.

 

Via het alternatieve circuit was Ronald Bernald met zijn Blije Bank sedert 2014 al een bekende figuur aan het worden, althans in Nederland. Bekende namen uit dit alternatieve circuit zijn die van Pateo Radio van Johan Oldenkamp, Irma Schiffers van De Vrije Media, die in mei 2016 een artikel schrijft:

De blije B(ank), voor en door mensen!

Zij was degeen waarmee hij dan dat spraakmakende interview had.

Maar ook in de Mainstreammedia kreeg De Blije Bank van Ronald Bernard en niet te vergeten zijn team van vrijwilligers begin dit jaar voorzichtige aandacht in de Volkskrant, waar hij wordt geïntroduceerd als een “gewone burger die het heft in handen neem.”

 

 

Heel anders dan in het het geruchtmakende interview waarin op zn minst de suggestie werd gewekt dat hij behoorde tot de grote bankiers.

Het was opvallend dat Ronald Bernard na dat eerste interview, over de huidige satanische bankierswereld, in de daarop volgende uitzending op eenvoudige wijze uitleg ging geven over het huidige westerse bankensysteem. Niet dat dat iets nieuws bracht, maar hij bracht het zo eenvoudig dat het inzichtelijk werd voor het publiek.

https://youtu.be/7ur8_uCRxQY

23-10-17:Inmiddels is het stofzuigerteam weer eens bezig:

Het lijkt er wat mij betreft op dat het een manier is om het pad te effenen voor de introductie van een wereldwijd nieuwe vorm van bankieren.

Met de huidige berichten over de komende val van het westerse banksysteem kunnen we toch wel spreken over een dusdanige timing dat er m.i. sprake is van een weldoordacht plan onder auspiciën van hoe kan het ook anders de UN, met Nederland en Belgie als testcase.

All together now

Bent u er klaar voor?

Mijn tweede artikel:

De Blije Bank van Ronald Bernard de familieman

Het derde artikel:

Stichting United People van Ronald Bernard

Het vierde artikel

hoe Ronald Bernard met zijn UPF aan klantenbinding doet

Het vijfde en laatste artikel in de serie

https://www.detaovantwitter.nl/moneymakingindustry/de-ark-van-noach-van-ronald-bernard-en-zijn-upf/

13 gedachten aan “De Blije Bank van Ronald Bernard”

 1. eerste:

  Ik heb met dat artikel een begin gemaakt hoop ik, want er valt nog wel meer te schrijven over deze bank. M.i. zeker niet een initiatief van een gewone burger, maar het zorgvuldig uitgezette plan van de bankierswereld om dit concept wereldwijd te introduceren. Je kunt het rangschikken onder 1 wereldregering, 1 wereldreligie etc. onder leiding van de U.N.

  Het is ook frappant dat Irma Schiffers zich nu heeft losgemaakt van De Vrije Media. Dat was dus niet meer dan een kanaal om dat verhaal te slijten ofwel onder de aandacht van de mensen te brengen eerst in Nederland en Belgie. De voorlichtingsbijeenkomsten zijn ook een soort oefeningen en sessies om de reacties te peilen en informatie te verzamelen. Om vervolgens via youtube een grote klapper te maken. Via dat kanaal is het, via via via, onder de aandacht van miljoenen mensen gebracht, wereldwijd: christen, islamiet noem maar op. All together now.

  De wijze waarop: daar is zorgvuldig over nagedacht en zorgvuldig gepland. Een bijzonder slimme en gewiekste strategie. Zoals je in je artikel uitlegt.

  De Blije B. is gevestigd in Zwitserland, hoe kan het ook anders, nietwaar. Hun concept zal zeker verder worden ontwikkeld en vervolgens worden uitgezet naar andere banken, schat ik zo.

 2. Martin Vrijland schreef:
  15 augustus 2017 om 10:06
  En het concept van werken zonder rente trekt misschien wel de meest ideale doelgroep aan: de islamitische.

  Het is allemaal ze geraffineerd.

  ldbroersma schreef:
  15 augustus 2017 om 10:51
  Dat kun je wel zeggen! Toen een ambtenaar van het ministerie zich op de TV versprak: hij vertelde bij de vorige crisis dat de overheid geld leende op de kapitaalmarkt van Saoedi Arabie, tegen meen ik mij te herinneren 7,5%, moest Willem Alexander zich daar spoorslags vervoegen. Althans zo heb ik dat bezoek indertijd geinterpreteerd. Dus moet er een vorm worden gevonden om die twee geldsystemen, westers en islamitisch bankieren bij elkaar te brengen.

  Bijgaand hoe Irma Schiffers zich introduceerde bij de Vrije Media, hoe kan het ook anders, in een setting/opstelling met een spiegel. En spiegels, las ik, worden gebruikt bij MK-Ultra programmering.
  https://youtu.be/qW2-K6dhaKE

 3. ldbroersma schrijft:
  Ik blijf effe bij de bank zelf, want daar valt eigenlijk nog genoeg over te ontdekken en te schrijven. En ik wil hier de mensen waarschuwen.

  Over die eeuwigdurende certificaten: Ik zou zeker goed nadenken voordat je overgaat tot deelname want je komt er namelijk nooit meer van af en je zadelt er tevens je nabestaanden mee op. Eenmaal gekocht kun je de certificaten aan niemand meer overdoen en zelfs niet terug doen aan de bank ( dit klopt niet, zie mijn andere artikelen)

  De nadruk wordt gelegd bij het uitkeren van rendement op die deelnames, maar de kosten worden nauwelijks uit de doeken gedaan, immers de bank blijft blij en optimistisch. Maar wat als de rendementen tegenvallen. Dan zullen de kosten door de deelnemers toch moeten worden opgehoest EEUWIGDUREND tot in de lengte van dagen van jezelf, je kinderen en je kindskinderen.

  Ach zo’n vaart zal het in de praktijk niet lopen? Tja dat weet je dus niet.

  Lees het volgende nog eens goed voordat je tot koop van een certificaat overgaat:
  https://www.deblijeb.nl/faq.html#rendement

  De United People Foundation is de organisatie achter de Blije Bank. Het fenomeen van de Coöperatie wordt door hen nieuw leven in geblazen. Je mag dus inderdaad aannemen dat Coöperatie de Vrije Media van Ad Broere en vh Irma Schiffers, ook door hen, laat we het voorlopig houden op, geïnspireerd is. Irma Schiffers heeft zich terug getrokken van Coöperatie de Vrije Media en richt zich met haar interviews nu op een veel groter publiek. Het artikel, waarin dit door Ad Broere werd aangekondigd is echter verdwenen, althans ik kan het niet meer terug vinden

  Terug naar de organisatie achter de Coöperatie de Blije B.
  Dat is dus ‘United People Foundation.’

 4. Van hun homepagina

  Welkom
  United People Foundation (UPF) is een stichting zonder winstoogmerk. Wij ontwikkelen en promoten innovatieve producten en diensten, welke dienstbaar zijn aan de samenleving. In samenwerking met derden verzorgen wij een gedegen implementatie van onze producten en diensten in de samenleving.

  Doelstelling
  De doelstelling van UPF is een bijdrage te leveren aan de realisatie van een goed beheer van al het leven, zoals beschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Op 10 december 1948 is de UVRM door 48 Verenigde Naties (VN) landen ondertekend. Inmiddels zijn er 192 landen lid van de VN.

  Realisatie
  Vanaf 1948 tot op heden laat het leven zien dat de UPF doelstelling nog steeds relevant is. Een rechtvaardige samenleving komt niet uit de lucht vallen en vraagt om veel inzet en draagvlak. De overheid wil wel maar kan niet, omdat zij gevangen zit in een financieel systeem. Men zal dus alle verlangde realisaties zelf moeten doen.

  Producten en diensten
  Klik op Inspiratie om te zien wat de kracht van coöperatief verenigen is. Een samenleving van-, voor en door mensen. U leest er over in onze Doelen welke gaan over een Financieel systeem, Sociale zekerheid, Consumentenbelangen en Belastingsysteem. Het kan allemaal anders als we er werkelijk voor kiezen.

  Een bijdrage kiezen
  Wij ontwikkelen, adviseren, promoten en implementeren niet alleen. Wij verzorgen ook de uitgifte van Ledencertificaten voor onze eigen coöperaties in oprichting, zoals onder andere De Blije B (DBB). Bent u klaar met de huidige gang van zaken? Dan is de vraag: welke bijdrage kiest u voor een rechtvaardige samenleving?

  En inspiratie is blijkbaar het toverwoord.
  https://www.unitedpeople-foundation.org/inspiratie

  Maar met alle mooie rechten in het vooruitzicht.
  De realiteit is heel zakelijk, want bij de Blije B. koop je je voor eeuwig in. Voor eeuwig verbonden. Persoonlijk vind ik dat geen aanlokkelijk perspectief en dat is zachtjes uitgedrukt.

 5. Tot slot: Hoeveel van die Eeuwigdurende Certificaten zouden de promotors van de Blije Bank zelf hebben aangeschaft?

  Wellicht willen de heren en dames, daar zelf openheid van zaken in geven.

  Beantwoorden
  Martin Vrijland schreef:
  17 augustus 2017 om 10:27
  Dank je wel voor je bijdrages. Ik denk dat het nog een nadere studie waard is en dat het misschien nuttig is om deze artikelen reeks in het Engels te vertalen (gezien de internationale aantrekkingskracht van Ronald’s acteerwerk).

  Als iemand zich aan wil bieden als vertaler dan hoor ik dat graag.

 6. Nog even terugkomend op dat Zwitserland. Ik ben op zoek gegaan maar kon het niet meer vinden. Op de website van Irma Schiffers wordt wel Malta genoemd.

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/05/12/76221/

  en in een commentaar zegt ze dit:
  “Jolo, als je de uitzending beluistert zegt hij dat hij naar het buitenland uitwijkt, omdat Nederland dicht zit en alle nieuwe initiatieven zo goed als altijd blokkeert. Dus dat probleem wordt getackeld.”
  Ik kon het niet opbrengen om naar de uitzending te luisteren.

  Een ander punt dat ik onder de aandacht wil brengen is de Stichting United Peoples Foundation zelf die de coöperaties, waaronder dus de blije bank, opzet.

  Uit mijn werkzame leven weet ik me nog te herinneren dat vaak voor een constructie met aan top een stichting, waarin het bestuur dan zetelt, wordt gekozen om risico voor de bestuurders uit te sluiten. Soms is er sprake van een wirwar van bv’s, holdings etc maar met aan de top een stichting. En ik denk dat Ronald Bernard ook voor deze ,voor hemzelf en zijn team ‘vrijwilligers’, veilige constructie heeft gekozen.

  De leden zijn eeuwig eigenaar van de coöperatie en hebben ongeacht de hoeveelheid certificaten ( wat voor een commerciële onderneming aandelen zijn) 1 stem in de vergadering.

  Ik hoop dat jouw bezoekers dit lezen en wel drie keer nadenken voordat ze zich certificaten aanschaffen.

  Het zou netjes van de stichting zijn geweest als ze de mensen, net zoals het nu bij de aanschaf van aandelen het geval is, op de risico’s wijzen. Ook qua aansprakelijkheid.

  En verder mis ik dus een organisatieplaatje, waarin ook duidelijk wordt hoe de juridische verhouding wordt tussen het bestuur in de stichting en de leden in de coöperatie. En dus ook hoe het is geregeld voor de bestuurders mbt de juridische aansprakelijkheid. Hoe verhoudt zich dat tot de coöperatie.
  Dat zijn belangrijke issues voor de mensen om te weten, Martin.

 7. Tot slot: wat United People Foundation promoot past qua gebezigde kretologie uitstekend bij de plannen van de UN en de EU. Het is, zeg maar, communisme dat wordt gepredikt maar gegoten in een modern en populistisch jasje.

  Telkens wordt door Ronald Bernard & Co en via de media benadrukt dat het een burgerinitiatief is. Een bank voor en door de burgers. Dat zit m.i. toch een beetje anders in elkaar. Maar goed dat is vooralsnog mijn schatting. Jij en nog iemand zijn dus van plan om verder in deze materie te duiken. Ik hoop dat ik jullie en wie weet anderen die dit lezen, hiermee wat op weg heb geholpen. Ik hoop ook dat je zult kiezen voor een inhoudelijke en zakelijke benadering van dit fenomeen.

  Tot zover mijn commentaren bij Martin Vrijland.

 8. ldbroersma schreef:
  23 augustus 2017 om 12:34
  Hallo Martin,

  Ik kom weer met wat feiten als je het goed vindt, want ik wil heel graag bezorgde mensen, die zich heel druk maken over het thema kindermisbruik, de groep die nu dus via de interviews wordt overgehaald om lid te worden van de coöperatie, behoeden voor een miskoop.

  De huidige internationale aandacht die, via deze interviews, wordt gegenereerd heeft als doel heel veel certificaten te slijten. Een soort van versnelling om de bankvergunning aan te kunnen vragen.

  Ronald Bernard is geboren in Rotterdam op 27-9-1962. Hij is dus bijna 55 jaar
  Hij is de oprichter van de stichting United People en hij schreef zijn stichting op 4-12-2012 in bij de KvK. Inmiddels heeft hij twee medebestuurders.

  Vandaaruit, de stichting dus, richt hij cooperaties op. Voorlopig is dat de Blije B. Inmiddels heeft hij een groep wat heet ‘vrijwilligers’ om zich heen verzameld. En de namen liegen er niet om.

  https://deblijeb.nl/over-ons/wie-zijn-blij.html

  Deze vrijwilligers hoeven zelf dus geen lid van de coöperatie te zijn. Ze richten de cooperatie op en fungeren vervolgens als bestuur en administratiekantoor voor de coöperatie die zij middels het uitgeven van eeuwigdurende certificaten, hebben opgericht.

  De leden van de coöperatie zijn samen eigenaar van de bank.

  Echter eenmaal houder van zo’n certificaat dan kom je er niet van af. Ergens heb ik iets gelezen over het waarom van dat eeuwigdurende. Het zou anders niet mogelijk zijn om een vergunning te bemachtigen???

  Ik ben ook benieuwd hoe zo’n certificaat er uitziet. Misschien wil de grote promotor van het verhaal van Ronald Bernard, Irma Schiffers, haar certificaat laten zien, want ze meldde vorig jaar dus dat zij er een had aangeschaft.

  Irma Schiffers schrijft op haar website het volgende:
  ” De Blije B. is inmiddels actief op Malta, in België, Engeland en Nederland. Je kunt op allerlei manieren participeren. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger als je in actie wilt komen, je kunt donateur worden, met € 25,- ben je medestander van ‘jouw bank’ en voor een eenmalig bedrag van € 100,- ontvang je je eigen genummerde, eeuwigdurende ledencertificaat dat via erfrecht overdraagbaar is. Met dit certificaat deel je mee in het rendement dat De Blije B gaat geven, zodra er een bankvergunning is. Daarnaast heb je stemrecht in de ledenvergadering, die bepaalt welk rendement wordt uitgekeerd. Voor mij persoonlijk een reden om zo’n certificaat aan te schaffen. Weg met die oude ‘bankster-bende’.”

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2016/05/12/76221/

  Op de vrije media van Ad Broere verscheen de volgende mededeling:

  “Met ingang van 1 juli 2017 maakt Irma Schiffers geen deel meer uit van het bestuur van De Vrije Media. Irma gaat zich in ‘Stichting DVM-TV’ (Dutch Vision Movement-TV), richten op internationale videoproducties. De nadruk ligt daarbij op human interest interviews. Irma gaat het accent plaatsen op mensen, die hun vaak ingrijpende ervaringen voor de camera willen delen met de kijker, zonder al te snel over te gaan tot een oordeel van de interviewer, daarbij zoekend naar de objectiviteit.”

  Goed daar hebben inmiddels heel wat mensen een ander idee over, over die objectiviteit van de interviewer. Jij in ieder geval als ik je beschouwing hierboven lees.

  Ik ben benieuwd of ze het met hun internationale aanpak gaan redden. Dat eeuwigdurende zal denk ik het voornaamste struikelblok zijn.

 9. ldbroersma schreef:
  23 augustus 2017 om 15:08
  Niets te danken Martin. UItstekend dat je alles onderzoekt op correctheid. Overtuig jezelf.

  Ik vind het knap dat jij dat interview hebt kunnen afkijken en analyseren. Ik kom gewoon niet verder dan de eerste 5 minuten met zn leven 1 en leven 2. Misschien dat ik me er nog eens toe kan zetten.

  Het verbaast mij zeer dat er geen kritische geluiden zijn gekomen van de financiele experts op dat hele initiatief. Niks Nada. Ik zie een Willem Middelkoop zelfs acteren in een propagandafilm. Nu staat Willem Middelkoop niet bij de groep vrijwilligers, maar de anderen wel.

  https://www.youtube.com/watch?v=FB-VrdtVXTM&feature=youtu.be

  En dan de Volkskrant die op het artikel over het initiatief van Ronald Bernard een kritiekloos stuk schrijft, maar het ondertussen daarmee wel onder de bevolking bekend maakt. Kritiekloze propaganda.

  https://www.volkskrant.nl/economie/van-burger-tot-bankier-is-geen-fluitje-van-een-cent~a4449137/

  Toen ik het las was het nog vrij, Inmiddels is er een prijs op gezet. Je mag het niet meer kostenloos lezen. Het is een slap verhaal, dus de lezers missen er niks aan.

 10. Ik heb nog even gezocht naar de aansprakelijkheid en die gaat voor de certificaathouders niet verder dan het bedrag dat ze hebben ingelegd.

  Er staat:

  2.5. Ben ik als certificaathouder van De Blije B coöperatie ook hoofdelijk aansprakelijk?

  De Blije B kiest als gemeenschapsbank voor de coöperatieve vorm U.A.

  Dat betekent dat je als Ledencertificaathouder niet hoofdelijk aansprakelijk bent, indien je de regels van United People Foundation, De Blije B coöperatie en de wetten van je land respecteert.

  Je kan alleen aansprakelijk worden gesteld voor het risicodragend vermogen dat je investeert, gelijk aan je inleggeld.

  https://deblijeb.nl/faq.html

  Dat is dan een geruststelling voor de certificaathouders, alleen wat zijn dan de regels van:
  -het land
  -de cooperatie en
  -United People Foundation
  waar je als certificaathouder aan moet voldoen?

 11. Wat is dan het grote verschil met andere coöperaties?
  Nou dat zit hem eigenlijk in het eeuwigdurende lidmaatschap dat je aangaat door je een certificaat aan te schaffen. Je mag net zoveel certificaten aanschaffen als je wil, maar hij telt voor 1 stem in de algemene ledenvergadering.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Coöperatie

Reacties zijn gesloten.