De Blije Bank van Ronald Bernard de familieman

1. COOPERATIE DE BLIJE B.

De laatste tijd is er weer veel aandacht voor het fenomeen Ronald Bernard en de oprichting van De Blije Bank (van het volk en voor het volk).

De Blije Bank is een initiatief van Ronald Bernard en dat doet hij via een Stichting die hij 4 december 2012 inschreef bij de Kamer van Koophandel.

In juni van dit jaar heb ik over dit initiatief een eerste artikel geschreven.

De Blije Bank van Ronald Bernard

Dat was naar aanleiding van een tweetal interviews die hij gaf aan Irma Schiffers van De Vrije Media. De oorspronkelijke oprichters daarvan zijn Ad Broere en Irma Schiffers.

2. DE VRIJE MEDIA

DE VRIJE MEDIA WORDT EEN ECHTE COÖPERATIE!
Als we vanaf nu de schouders er met elkaar onder gaan zetten… In de vorige nieuwsbrieven werd uit de doeken gedaan wat coöperatie De Vrije Media voor ogen heeft. Kort gezegd, het gaat om de omkering in de informatievoorziening, die nu van boven naar beneden wordt gestuurd en waarin door samenwerking van onderen op kan worden voorzien“,

schrijft Ad Broere van De Vrije Media afgekort DVM. Na het internationale succes van de interviews met Ronald Bernard zijn echter de wegen gescheiden en is  Irma Schiffers verder gegaan als Dutch Vision Movement afgekort  DVM-TV.

De interviews met Bernard, die internationaal werd geïntroduceerd als een belangrijke bankier en insider, gaan over de satanische praktijken en de kindoffers waaraan je moet meedoen om het te maken in die wereld.  Deze Bernard kon dat niet en vertelt zelf te zijn gemarteld. In het tweede interview geeft hij een uiteenzetting van hoe de huidige banken, die de financiele crises hebben veroorzaakt, werken.

3.DE FAMILIE BLIJ

Nou dat willen we niet weer en daar heeft Ronald Bernard de oplossing voor, nl. de coöperatieve bank nieuwe stijl: “Vrij en Blij uit de crisis met een Nieuwe Bank”, is de slogan voor de Blije B. waarvan de leden één grote happy family vormen.

Op zoek naar de familie Blij van Ronald Bernard stuit ik op een website van hem. https://www.familieblij.nl/page1.php

Bijzonder interessant en zeer lezenswaardig om iets meer te weten te komen over de gedachten van deze familieman:

Recent verscheen dan het lang verwachte derde interview met hem.

Martin Vrijland heeft het interview bekeken en geanalyseerd. Hij focust daarbij op de communicatietechniek.

Ronald Bernard video deel 3 opnieuw vol NLP technieken

Ik zie deze interviews als een geraffineerde manier om mensen internationaal warm te krijgen voor een andere manier van bankieren. Het speelt behoorlijk in op de onderbuikgevoelens en het wantrouwen naar banken en overheid. Niet dat deze onterecht zouden zijn, maar hij misbruikt dit wantrouwen om de eigen agenda door te drukken. Een agenda die naadloos aansluit bij

4. UN INTERNATIONAL YEAR OF COOPERATIVES 2012


Is het niet toevallig dat Bernard zijn stichting opricht in datzelfde jaar, 2012?

Al wordt de suggestie gedaan dat dit een stand-alone actie is van een meneer in Nederland. Hij presenteert zich als een spijtoptant van een misdadig verleden. Doet het altijd goed. Een man die door schade en schande, en doorstaan leed, gekozen heeft voor een betere wereld; het bekende patroon.  Als je kijkt naar de timing, de presentatie en kleurgebruik in de logo’s dan zie ik erg veel overeenkomsten met het intitiatief van de United Nations.

https://social.un.org/coopsyear/

Over het fenomeen coöperaties wordt een uitgebreide toelichting gegeven op wikipedia:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Coöperatie

Een van de vormen die daar wordt beschreven is een coöperatie U.A. Dat is de vorm die de stichting heeft gekozen voor de op te richten Blije Bank. Op de Facq pagina staat het volgende daarover geschreven:

“2.5. Ben ik als certificaathouder van De Blije B coöperatie ook hoofdelijk aansprakelijk?

De Blije B kiest als gemeenschapsbank voor de coöperatieve vorm U.A. Dat betekent dat je als Ledencertificaathouder niet hoofdelijk aansprakelijk bent, indien je de regels van United People Foundation, De Blije B coöperatie en de wetten van je land respecteert. Je kan alleen aansprakelijk worden gesteld voor het risicodragend vermogen dat je investeert, gelijk aan je inleggeld.”

Indien je de regels van United people Foundation respecteert? Tja hoe moet ik dat lezen. Wat zijn die regels dan die de stichting de leden kan voorschrijven? Over de verhouding stichting en coöperatie zou ik beslist meer willen weten.

5. DE PROMOTIETOUR

Het initiatief wordt nauwelijks kritisch becommentarieerd. In de Volkskrant verscheen een kritiekloos stuk waarin de bank i.o. wordt gepresenteerd als een burgerinitiatief. Burgers nemen het heft in handen?

Natuurlijk doet Bernard het niet alleen. Hij heeft een team van blije vrijwilligers om zich heen verzameld. Hij vertelt dat deze vrijwilligers zo bevlogen zijn dat zij uit eigen zak  kosten betalen.

Wie zijn die bevlogen vrijwilligers? Professionals en mensen zoals Irma Schiffers en nog zoveel meer die mensen overhalen om mee te doen. Irma Schiffers geeft het goede voorbeeld:

Hoort zegt het voort. Blijkbaar zijn er nogal wat mensen die zich zo’n eeuwigdurende lidmaatschap hebben aangeschaft. Voor mij het teken om wat tegengas te geven.

Bernard geeft lezingen en wordt gepromoot door tal van alternatieve websites. In onderstaand promotiefilmpje acteren naast Willem Middelkoop een aantal vrijwilligers van hem. Vrijwilligers die verder vrijwel op de achtergrond blijven.

Burgerinitiatief Ons Geld is blijkbaar een ander initiatief, maar heeft dan toch sterke banden met de Blije Bank van Bernard.

https://www.youtube.com/watch?v=FB-VrdtVXTM&feature=youtu.be

Op de website van de blije bank staan de verschillen tussen ASN, Triodos, SNS en De Blije B op een rij:

1.doet niet aan renteheffingen en geeft bij natuurlijke groei FEES rendementen.
2.doet niet aan fractioneel bankieren en leent als volreserve bank niet meer geld uit dan er in kas zit.
3.investeringen stellen een goed beheer van al het leven en dienstbaarheid centraal, met als doel: Een rechtvaardige samenleving en gezonde economie.
4.brengt voor haar leden een 100% waardevaste URA munt in omloop als betaalmiddel.
5.is een cooperatie. Haar leden hebben één stemrecht en ELC certificaathouders zijn mede-eigenaar.
6. Door het afschaffen van renteheffingen en fractioneel bankieren is De Blije B de enige echte duurzame volreservebank van Nederland.

6.DOOR DE BANK GENOMEN

“De enige echte duurzame volreservebank van Nederland.” Dat klinkt inderdaad heel duurzaam. Maar het enige duurzame wat de Blije B. voorlopig in de aanbieding heeft zijn de certificaten en het eeuwig durend lidmaatschap.

De producten moeten nog even op zich laten wachten. Eén van de producten is het verstrekken van Hypotheken. De Blije Bank rekent geen rente, maar kosten. Dus een hypotheek van 250.000 is natuurlijk duurder dan een hypotheek van 100.000 las ik op de site.

Toevoeging: zie ook het volgende artikel:

Stichting United People van Ronald Bernard

het 5e en laatste artikel in de serie

https://www.detaovantwitter.nl/moneymakingindustry/de-ark-van-noach-van-ronald-bernard-en-zijn-upf/

17 gedachten aan “De Blije Bank van Ronald Bernard de familieman”

 1. Ik zie dat Ronald Bernard van het toneel is gehaald. Nogal dramatisch en abrupt: Hij is dood verklaard. Zou in Amerika wonen, 61 jaar zijn en getrouwd met een Amerikaanse. Micha kat brengt het verhaal. Daarom was het zo stil aan het front , denk ik, en moest hij in IJsland niet alleen zijn voor een asielaanvraag, hoor je niks meer van, maar ook om weet ik wie te ontmoeten om het script te herschrijven, schat ik zo. Het handige is dat Ronald Bernard als zogenaamde dode niet meer aan de tand gevoeld kan worden, terwijl zijn verhaal natuurlijk wordt bekrachtigd. Het werd ze te heet onder de voeten, met alle tegengas. Dat is het. Ze weten het verloop altijd weer in eigen voordeel te draaien. Heel geraffineerd, zoals altijd. Ben benieuwd hoe het verder gaat, maar Micha Kat is veel machtiger dan hij doet voorkomen. Dat is allemaal spektakel voor de bühne.

  https://revolutionaironline.com/breaking-kinderoffer-bankier-ronald-bernard-dood-gevonden-in-florida/

 2. Bij Donquijotte heb ik het volgende commentaar geschreven, dat hier niet mag ontbreken:

  “Je kunt de blije bankster naast je neerleggen als zijnde onzin, maar als ik kijk naar de organisatie, aanpak, bemanning en de duidelijke banden met de UN, dan is het allesbehalve onzin, maar een serieuze zaak. Zeker ook omdat het naar het internationale niveau is getrokken en wat mij betreft ook vanuit een internationaal kader is geïnitieerd. Dit is beslist geen lokaal initiatief van een paar verontwaardigde burgers.

  Er staan een paar goede commentaren onder het laatste artikel van een zekere clairvoyance. Hij geeft aan wat de interviews met de kijker doen en dan wordt het wat mij betreft interessant. Ze laten de kijker namelijk achter met een onmachtig gevoel en vervolgens komt Bernard met de oplossing in de vorm van de blijde boodschap, namelijk: het kan anders en wij bieden u dat aan dmv dit unieke concept van de blije bank.

  Maar dat concept van de eeuwigheid, we zullen het maar de grenzeloosheid van het zakendoen noemen, want het gaat gewoon weer om de poen.

  De Cooperatie is een organisatie zonder winstoogmerk lees ik op het twitter account, ik lees:

  “Coöperatieve bank i.o. in dienst van de mens en de reële economie dus zonder winstoogmerk, bonussen, rente. Doe mee en maak het ook JOUW bank.”

  Maar jaarlijks mogen de leden wel beslissen over wat er overblijft. We noemen het geen winst maar rendement? Eerlijk zullen we alles delen, na aftrek van de kosten uiteraard.”

  Nemesis 26 augustus 2017 om 10:40
  Haha Laten die kosten nou net een stuk hoger/groter zijn dan de winst/rendement…

  Like

  lidy 26 augustus 2017 om 11:20
  Ja en als de coöperatieve bank U.A. onverhoopt failliet gaat dan wentelt de bank de schuld af op de maatschappij. Daar staat nl het U.A. voor. Daarmee worden de leden gevrijwaard voor aansprakelijkheid, die de eigen inleg teboven gaat.

  Tot zover, zie:

  https://donquijotte.wordpress.com/2017/08/25/martin-vrijland-laat-zijn-ware-aivd-gezicht-zien/comment-page-1/#comment-24012

 3. DonQuijotte 26 augustus 2017 om 10:38

  @Lidy Natuurlijk weet ik dat er VEEEEL meer zit achter die blije bank. Hoe kan het bijvoorbeeld dat Youtube aan het censureren is als een gek en de filmpjes welke een aanval zijn op de bankster elite van/over Ronald Bernard/Irma Schiffers niet van Jewtube verdwijnen maar zelfs enorm gepromoot worden. Gewoon blijven nadenken.

  lidy 26 augustus 2017 om 11:42

  Ja sorry hoor Don, met je ‘gewoon blijven nadenken.’ Het is ook nog eens een vak om zo’n fenomeen te doorgronden en dan nog is het moeilijk.

  Ik ben er door mijn vak en werk enigszins in getraind. Dus dan heb je een voorsprong en ik probeer dan op mijn manier mensen daar in te delen.

  Goed ik heb over deze bank, de mensen en de organisatie erachter het nodige geschreven, en ik hoop dat mijn analyses en beschouwingen mensen laat nadenken over wat ze zien en horen. Meer kan ik niet doen. Ik ga nu ook weer mn aandacht op iets anders richten.

  Bedankt voor de gelegenheid dat je me, zoals altijd, ongecensureerd laat reageren, want dat mag ook worden gezegd.

  Tot zo ver op Donquijotte

  En voor een anonieme reageerder: Bedankt voor de reacties maar ik plaats liever geen reacties van anonieme reageerders.

 4. Wat ik raar vind is dat die website van de familie Blij er zo eenvoudig/simpel uitziet (en de info die je op deze site kunt vinden wel heel erg summier met vergelijkbare websites) Het is haast alsof je teruggaat in de tijd toen internet nog maar half in de kinderschoenen stond. Dat vind ik vreemd voor een professional als Ronald Bernard.

  Verder vind ik de houding van de armen van dat oranje poppetje erg veel lijken op de houding van baphomet, rechterhand omhoog en linkerhand omlaag. Ook in het logo van de familie Blij zie ik het oog van de all seeing eye. Haal het getekende kindje met z’n grote (3-tandige?) kroon weg. In wat er overblijft zie je de zon als iris en het licht eromheen is licht gebogen zodat zich duidelijk een oog vormt.

  En van de kubus in het logo van Cooperatives kun je een davidster maken door de lijnen van de kubus door te trekken. Dit is al vaak getoond trouwens. De kubus is ook gerelateerd aan de saturnuscult. Martin Vrijland heeft daar al heel veel over geschreven. Je kunt je dus idd afvragen wat hierachter zit.

 5. @Bartelo
  Bedankt voor uw reactie inclusief nadenkertjes!

  Anna schrijft:

  Lidy, ondanks dat in de draadjes eronder door Ad nog meer specifiek vragen worden beantwoord; geef ik hierbij even de door hem geplaatste posting:

  Ad Broere
  Gisteren om 12:12 ·
  Na de uitzending van het eerste interview met Ronald Bernard is er tussen Irma Schiffers en Ad Broere een verschil van mening ontstaan over de journalistieke opvatting.
  De Vrije Media is een cooperatie, die onderzoeksjournalistiek bedrijft en niet personen de gelegenheid geeft om hun verhaal te laten doen zonder (door)vragen en zonder toetsen van het waarheidsgehalte van de gedane uitspraken.
  Irma Schiffers zegt hierover: “De nadruk ligt bij mijn werk op human interest interviews. Ik ga het accent plaatsen op mensen, die hun vaak ingrijpende ervaringen voor de camera willen delen met de kijker, zonder al te snel over te gaan tot een oordeel van de interviewer, daarbij zoekend naar de objectiviteit.”
  Dit heeft ertoe geleid dat Irma op verzoek van Ad Broere uit De Vrije Media is gestapt en met Stichting Dutch Vision Movement-TV is doorgegaan. Deel 2 en 3 van de serie interviews met Ronald Bernard zijn niet op De Vrije Media geplaatst. De rechten van het eerste interview met Ronald Bernard zijn door De Vrije Media overgedragen aan DVM-TV.

  Ik heb zijn naam in mijn artikel bij de alina over vrijwilligers daarom weggehaald.

 6. Het is de Blije B.
  De Blije Family

  B. for joy, de Engelse versie van de Blije bank.
  https://bofjoy.net

  https://www.youtube.com/watch?v=TAxZDbLY8lc

  en ga zo maar door.

  Vrijheid blijheid is de boodschap
  en dat begon al in 2008 direct na de bankencrises
  https://www.youtube.com/watch?v=qF_Oq__8BaI
  De zangeres Carla van der Veldt zit in het Blije B. team van Ronald Bernard.

  Een uitgebreide lezing van Bernard:
  https://www.youtube.com/watch?v=457akZFYnHo

  Hij introduceert de Blije Bank als gelieerd aan de United People Foundation. Lijkt me iets te bescheiden, immers de bank is het product van de Foundation en de Founder is mister Berhard himself.

 7. Ach en Martin Vrijland heeft mijn commentaren die specifiek over de Blije B. gaan gedelete en uiteraard eveneens de links naar de de artikelen op deze website.

  En ik ben tot nu toe de enige geweest die geschreven heeft over nu juist dat concept van de Blije Bank.

  Ik had al zo’n vermoeden dat hem dat niet zinde en zo vond hij een excuus voor deze actie.

  Eerst werd ik in de moderatie gezet en daarna werd een commentaar door hem niet geplaatst.

  Vervolgens plaatst hij dan een mededeling dat er moeilijkheden zijn bij het inloggen. Ja hoor, aan alles wordt gedacht.

  Goed het neemt niet weg dat zijn artikelen over Poot waardevolle informatie bevatten. Over deze zet van hem kan ik weer nadenken.

  Hij wil blijkbaar net als velen zich blijven focussen op de interviews en het grote complot. Ik kan het woord werkelijk niet meer horen.

 8. Om de ontwikkelingen te volgen, van de website van Donquijotte

  lidy 28 augustus 2017 om 08:28
  Don, ik zie dat je de reactie van Clomp hebt verwijderd. Dat vind ik aardig, maar omdat inmiddels via RSS veel mensen de reactie van deze Clomp hebben gelezen, wil ik er op reageren.

  “Lidy flikker op met je blije bank. Een corrupte bende.”
  Beste Clomp, dan heb je mij niet gelezen noch begrepen.

  “Je gelooft het toch zelf niet.”
  Nee ik geloof niet in die Blije B.

  “En verder vindt ik je een bijdehandte trut.”
  Dat zal ik dan maar opvatten als een compliment.

  lidy 28 augustus 2017 om 10:35
  Ik snap nu die reactie van clomp. Ik bezocht de website van Martin vrijland. Martin Vrijland zet mij op zn website neer als een bedrieger en heeft vervolgens de commentaren die specifiek en inhoudelijk over de Blije B. gaan verwijderd. Die had hij nu juist kunnen laten staan. Hij had ook gewoon de link naar mijn website kunnen verwijderen. Ik zou mij gepresenteerd hebben als zijn medestander en nu hier mn ware aard hebben laten zien, als zijnde jouw medestander Don.

  Hij plaatste dit in mijn commentaar:
  “Dit comment is verwijderd, omdat deze mevrouw in het kamp blijkt te zitten van sites die mij al vanaf dag 1 aanvallen. Dat bleek na een aanval van Donquijotte (nick name voor G. M. uit Emmen) die naar mij toe lange tijd deed alsof hij zich tegen sites die mij aanvielen had gekeerd. Hij gaf toe uit dat kamp te komen. Het is een goed georganiseerd club die zich soms voordoen alsof ze op je hand zijn en dan ineens hun ware aard tonen. Hier heb ik al vanaf dag 1 mee te maken. Lidy Broersma was een onbekende nieuwe naam en blijkt nu ook van het zelfde kaliber te zijn.

  G.M wist zich naar mij te presenteren als iemand die Jeroen Hoogewij en consorten (de sites die mij online besmeurden) de rug toegekeerd had. Hij presenteerde zich als boekhouder en na verloop van tijd bood hij aan mijn boekhouding te willen doen. De foutieve belastingaangiftes die hij vervolgens deed, leverden mij vele duizenden euro’s boete bij de belastingdienst op. Dit kon ik gelukkig terugdraaien, omdat ik bewijs van alle communicatie kon overleggen.
  Lidy Broersma was dus de volgende in de rij die zich als medestander presenteerde, maar zich ontpopte als iemand met een dubbele agenda, met maar 1 doel: Martin Vrijland aanvallen.
  Blijkbaar mag er geen echt kritisch geluid op het internet bestaan en moet Martin Vrijland kapot geschreven worden.”

  Tot dusver Martin Vrijland.
  Terwijl ik altijd mijn waardering voor hem heb uitgesproken mbt zijn artikelen over de Pootzaak. En ik heb hem recent ook een donatie gestuurd als waardering daarvoor, dat was voordat hij schreef over Bernard.

  Ik heb jou vaak gevraagd om een uitleg over je uitspraken over Vrijland, maar niet gekregen.

  Maar mag ik svp in ieder geval proberen onafhankelijk te blijven. Ik zat niet in zijn kamp en ik zit niet in jouw kamp. Boudine beschuldigde mij ervan in een kamp te zitten. En de leden van de Free Baybasin Movement deden niets anders dan rondtetteren dat ik niet deugde en in het ‘andere’ kamp zat.

  Ja ik heb bij hem gereageerd en een link naar mn artikelen over de Blije B. bij hem gezet in de hoop daarmee veel mensen te bereiken en te behoeden voor een miskoop met die eeuwigdurende certificaten. Nou daar heeft hij dan een streep doorgezet.

  En weer die zogenaamde gerechtvaardigde verontwaardiging. Hij vindt hier dan zijn excuus. Als hij allerlei nogal vergaande beweringen doet over jou en anderen dan moet ik daar als gedoodverfde medestander in meegaan? Hij las hier een commentaar van mij en had toen het excuus gevonden om mij te kunnen weren. Maar al eerder had hij mij in de moderatie gezet. En daarna komt hij dan met een flauw emailtje dat er moeilijkheden zijn met het inloggen. En zo is hij aan het manipuleren. Ik ga er van uit dat hij niet wil dat mensen mijn beschouwingen over de bank zelf lezen. En ook niet wilde, hij zat er simpelweg mee in zn maag en wachtte op een gelegenheid.

  Hij blijft net als de Volkskrant met hun laatste artikel liever op de persoon Ronald Bernhard zitten, makkelijk scoren. Maar de bank zelf en het concept daarvan laten ze ongemoeid.

  Ik kan me nog goed herinneren dat Boudine stelde:
  “Ze vertrouwt Don Quijotte”. Ik heb vaker gezegd, vertrouwen is per definitie op het internet een heel moeilijke zaak. Waarom zou ik jou vertrouwen, Don?
  Waarom moet het zo persoonlijk worden en in het persoonlijke worden getrokken.

  Ik verwacht ook niet dat mensen mij “vertrouwen” . Liever niet. Ik wil graag dat mensen gaan nadenken over wat ik schrijf.

  Ik zou er nog veel meer over kunnen zeggen, maar ik laat het hierbij.

  Tot zover mijn commentaar.

 9. lidy 28 augustus 2017 om 19:04
  Martin Vrijland speelt inderdaad een spel, want hij blijft dooremmeren over het complot.

  Dit blije concept is al vanaf 2008 in gang gezet. Maar het ging niet snel genoeg. Bernard heeft nu met zn interviews internationaal een potentieel aangeboord, dat hem de mogelijkheid biedt dit blije project door te zetten. Je moet maar zo rekenen ook aluhoedjes, complotgekkies en blijkbaar christenen spreekt hij aan met zijn verhaal, en die hebben allemaal een bank nodig. De blije bank. Kies voor vrijheid schalt het door de luidsprekers en verkoopt dan vervolgens die eeuwigdurende lidmaatschappen. Zijn engelssprekende clientele wordt op de wenken bediend met engelse vertalingen en een Engelse website B. of joy, de vertaling van de Blije B.

  https://bofjoy.net

  en hier zijn lecture voor het internationale publiek:
  “Vrij en blij uit de crisis”

  https://youtu.be/457akZFYnHo

  En mocht het niet lukken met hem, dan hebben ze inmiddels een schat aan informatie verzameld en zal dit concept zonder meer elders weer van zich doen laten horen. Dit is beslist heel professioneel opgezet en niet door kleine jongens.

 10. Fred, Ik zou als ik jou was even de lecture bekijken, waarvan ik de link in mijn vorige reactie heb gezet. Daar komt het echtpaar namelijk gezamenlijk optreden. Het kan onmogelijk zijn dat Ronald en deze meneer dezelfde zijn.

  Bovendien staat hij met zijn stichting ingeschreven bij de KvK. Ik heb daarvan een uitstreksel opgevraagd.

  Je kunt je niet inschrijven zonder je te legitimeren. Dus je kunt er echt van uitgaan dat hij Ronald Bernard is.

  Ik heb op jouw verzoek je reactie verwijderd en stel verder geen reacties op prijs, die ik niet mag plaatsen.
  In deze business heb ik totaal geen behoefte aan vertrouwelijke informatie.

 11. Ach en nu wordt duidelijk waarom Martin Vrijland mij voordat hij zijn laatste artikel over Ronald Bernard plaatste mij eerst in de moderatie zette. Het concept van de Blije Bank mankeert niets, volgens hem. Daar wilde hij het dus inderdaad niet over hebben en ik was wat dat betreft zijn spelbreker. Het is me weer helemaal duidelijk. Hij gaat een beetje mee om dan deze draai te maken:

  Martin Vrijland over het concept van de Blije Bank

  Hier te vinden:
  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-ronald-bernard-debacle-en-de-controlled-demolition-van-complottheorieen/

  Wie zegt mij dat martin vrijland niet een bedrag heeft ontvbangen om mijn commentaren op de Blije B. te verwijderen. Bewijzen kan ik het uiteraard niet, maar het lijkt mij gezien de gang van zaken heel plausibel.

Reacties zijn gesloten.