De ark van Ronald Bernard en zijn UPF

Dus je bent naar een lezing geweest. Die Ronald is zo’n warme lieve man, die zo moedig spreekt over zijn verleden als bankier cq crimineel. Een man die zo eerlijk zijn criminele en satanistische verleden opbiecht, ja zo’n man wil je toch wel geloven. Dus ga je je aanmelden voor dat prachtige initiatief van hem, een bank voor en door mensen, zoals JIJ. Daar wil je aan mee doen! Bovendien, er zijn al zoveel mensen die meedoen. Dat moet wel goed zitten dan, ja toch, niet dan.

En dan ga je naar de pagina op de website: https://deblijeb.nl/overboeking.html

Net als in mijn vorige artikel over de algemene voorwaarden heb ik dmv vetgedrukte letters de accenten gelegd.

HANDMATIGE OVERBOEKING EN AANMELDING

Thuis / Handmatige overboeking en aanmelding
Heb je geen internetbankieren en/of Nederlandse bankrekening?
Vele wegen leiden naar De Blije B.

Weet je zeker dat je niet met een Nederlandse bankrekening via internetbankieren met iDEAL kan betalen?

Jammer, want: Aanmelden via iDeal geeft voordelen. Je beschikt direct over een account met toegang tot al je up-to-date gegevens. En onze vrijwilligers op het secretariaat worden er minder door belast. Hierna volgt alle informatie voor handmatige overboeking via Paypal, Creditcard of Bank en AANMELDING PER E-MAIL.

KEUZE A, STAP 1: Overboeking via Paypal of Creditcard

Via deze optie kun je betalen met je Paypal account of met een Creditcard, ook als je geen Paypal account hebt. Gebruik onderstaand menu om te kiezen voor een betaling als Je kunt het aantal aangeven (ook voor Donateur of Medestander) nadat je op de onderstaande button hebt geklikt, waarna je de betaling via Paypal voltooit. De bedragen zijn inclusief de transactiekosten van Paypal.

LET OP: Ga meer onderin naar Stap 2 nadat je betaling is voltooid. Dit om je transactie te voltooien en je bevestiging deelname te ontvangen. Alvast bedankt!

KEUZE B, STAP 1: Overboeking via de bank

Op onze websites kan je lezen dat De Blije B een coöperatie in oprichting is en een project van United People Foundation. Als zodanig beheren wij alle De Blije B zaken. Onze bankgegevens zijn:

Naam: United People Foundation
Plaats: Maastricht, Nederland
Bank Rek. nr.: NL95INGB0006390513
BIC Nr.: INGBNL2A

LET OP: Ga meer onderin naar STAP 2 nadat je betaling is voltooid. Dit om je transactie te voltooien en je bevestiging deelname te ontvangen. Alvast bedankt!
Afhankelijk van je keuze: Donateur, Medestander, Eeuwigdurend Ledencertificaathouder of Bail-free participant, vul je aanvullend op de bovenstaande informatie de volgende gegevens in:

Als Donateur
Betalingskenmerk: De Blije B DonateurDonateur, medestander, ELC houder of Bail-free participant
Bedragen vanaf: 25 euro of hoger

Als Medestander
Betalingskenmerk: De Blije B Medestander
Bedragen vanaf: 25 euro of hoger

Als ELC houder
Betalingskenmerk: De Blije B ELC houder en akkoord met AV *
Bedragen vanaf: 100 euro per Eeuwigdurend Ledencertificaat (ELC)

Als Bail-free participant
Betalingskenmerk: De Blije B Bail-free participant
Bedragen vanaf: 100.000 euro of hoger

* Als ELC houder ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden (AV).

hoe Ronald Bernard met zijn UPF aan klantenbinding doet

 

STAP 2 IN ALLE GEVALLEN.

Je aanmelding via e-mail

Zodra de betaling gelukt is en zichtbaar op je bankafschrift, volgt de laatste stap. Stuur een e-mail aan ons secretariaat info(at)unitedpeople-foundation.org met de volgende inhoud:

Kies als ONDERWERP: Donateur, Medestander, ELC houder of Bail-free participant

Schrijf in je e-mail:
Naam (of bedrijfsnaam): gelijk de naam waarmee je betaling is gedaan
KvK nummer: alleen indien er een bedrijfsnaam is ingevuld
E-mailadres: adres waarop je de e-mail wenst te ontvangen
Bank Rek. nr.: belangrijk vanwege uitsluiting foutboekingen
Geboortedatum: alleen bij aanschaf ELC’s en deelname Bail-free
Telefoonnummer: in alle gevallen slechts een optionele keuze

Na het doorlopen van de stappen 1 en 2 krijg je van United People Foundation een De Blije B deelname ontvangstbevestiging. Bij de aanschaf van ELC’s krijg je tevens een certificaat opgestuurd. Je contactgegevens worden in ons bestand opgenomen. Zonder je bezwaar, houden we je van nieuwtjes per e-mail op de hoogte. 

Zodra er 60.000 Medestanders en/of 10.000 Ledencertificaathouders zijn, vragen wij de internetbankvergunning aan. Met een minimale blijdrage van 25 euro als Medestander ben je, indien gewenst, meteen het eerste jaar lid van De Blije B coöperatie in oprichting. Mocht je nog vragen hebben, kijk dan eens op pagina FAQ. Als je vraag er niet tussen zit, stel hem dan via Contact. Wij beantwoorden je vraag a.s.a.p. Doe ook mee en vertel het verder. Wijzelf zijn de verandering!

Tot zover de overboekings- en aanmeldingsprocedure. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat er mensen te vinden zijn die een ton op deze manier overboeken naar een stichting.

DE BAILFREEPARTICIPANT?

Onder de kop produkten komt ook het bailfree-product voor.

“Het bail-free product

Bezit je 100.000 euro of meer? Let dan op. Wist je dat alle (spaar)gelden binnen de EU boven de 100.000 euro vogelvrij verklaard zijn om banken te redden? Dat betekent dat je spaartegoeden boven 100.000 euro niet meer veilig zijn. Ons antwoord is bail-free. Wij beschermen kapitaal door het op veilige plekken binnen Europa te zetten, daar waar het grote geld van royalty’s en grote bedrijven zich bevindt. Met bail-free investeren wij jouw geld in de reële economie, dat rendement geeft en de samenleving dient. Wil je jouw spaartegoeden ook veilig stellen?”

Nou wie wil dat niet, nietwaar. Je spaartegoed veiligstellen.

Maar ik zit met een probleem. De bank bestaat nog niet en om dan al je spaartegoed over te maken op de manier zoals hierboven wordt beschreven? En pas daarna een bevestiging te krijgen via de email? En LET OP je moest je na je 100.000 overboeking wel eerst AANMELDEN.

Op de website van de Blije B.

Introductie innovatieve financiële producten

Bij voldoende deelname van medestanders, ledencertificaathouders, donateurs en participanten willen wij dit jaar beginnen met enkele innovatieve financiële producten die dienst- en voelbaar zullen zijn in onze samenleving. En een structureel herstel van onze economie in gang zal zetten. Om te weten wie wij zijn klik je op het plaatje.

Zo introduceren wij bail-free als financiële ark van Noach. Een eigen munt, de URA, naast de euro. Bij waardevast sparen moet je denken aan, dienstbaar aan de samenleving, duurzaam investeren en stimuleren van lokale economieën . En wat dacht je van een kostenbesparing van 100.000 euro bij de aanschaf van een huis? Of zakelijke leden die tegen lage kosten genieten van administratieve ontzorging en debiteurenservice?

Maar de bank bestaat nog niet. Hoezo dit jaar beginnen met enkele innovatieve financiele producten? Je spaargeld alvast als participant overmaken via de bankrekening van de stichting bij de ING naar de financiële ark van Noach? Ergens in de bergen van Zwitserland?

TOT SLOT

Dit is de 5e en laatste in de serie over Ronald Bernard, zijn stichting United People en haar product cooperatie DE BLIJEB i.o.  Wat mij betreft een initiatief dat door financiële en juridische professionals eens goed onder de loep moet worden genomen.

Het valt mij zeer tegen dat al die experts hun mond houden. De focus is vooral komen te liggen op de man Ronald Bernard, uiteraard door de spraakmakende interviews met Irma Schiffers over zijn persoonlijke ervaring in de ‘satanische’ bankierswereld. Hoe eenvoudig is het dan om de aandacht te verleggen naar het complot. Wie hebben daar belang bij?

Ik ben er van overtuigd dat veel mensen niet in de gaten hebben dat zij zich op voorhand vastleggen met de aanschaf van die certificaten. Eerst ben je, begrijp ik uit wat ik lees, houder van een certificaat, maar zodra de bankvergunning binnen is wordt dit omgezet naar eeuwigdurend lidmaatschap.

De jaarlijkse contributie moet nog worden bepaald, maar zal ingaan zodra de bank operationeel is, schat ik. Jaar in jaar uit, tot de dood ons scheidt. Ik vind het nogal wat. Kan dat allemaal. Ik heb nergens een pagina kunnen ontdekken waar mensen gewezen worden op de risico’s. Om dat die er niet zijn?

16 gedachten aan “De ark van Ronald Bernard en zijn UPF”

 1. As you closed done the comments for the previous article, I have to place my comment here.

  “Thank you. At least you must agree with me that it is a very unusual presentation of the amounts, that is including the costs of Paypal and Visa.”

  Um no, it isn’t. Have you ever bought something online and paid via Paypal (and I don’t mean on ebay where it seems to be an unwritten rule that the Paypal fees are paid by the seller)?

  It is a very common practice that the Paypal fees have to be paid by the buyer. Pick a random webshop that accepts Paypal and just have a look into their payment conditions and there is a 90% chance they add the fees to the price of the item(s) (or whatever you buy). I’ve experienced that myself countless times, absolutely nothing unusual about that.

  And let’s say Paypal spontaneously changes those fees to – let’s say – 6 percent (could happen any day) all of a sudden that numbers game doesn’t work either anymore.

  Interestingly, those numbers games are either a good or a bad thing depending on WHO does them, no? From the comments of this article:

  https://kloptdatwel.nl/2017/08/18/ronald-bernard-van-de-blije-b-over-kinderoffers-en-de-protocollen-van-de-wijzen-van-sion/

  “Michael Sabbe van het kernteam en ondersteuning van DBB houdt zich op zijn facebookpagina bezig met Numerologie en Gematria.”

  Long story short – can’t wait until that anti-campagin against Mr. Bernard finally implodes in on itself. Can’t take that much longer. Some even reach so low by now that they mention his “hooked nose” (in a youtube video) while two weeks ago he was an “anti-semite”… now that this apparently didn’t have the “desired effect” let’s try going for the opposite end of the spectrum it seems. It would be somewhat hilarious even if this wasn’t a deliberate character assassination against an actual human being. You should all be ashamed. No one is forced to donate to his bank project if he/she doesn’t want it. But everyone who does is an adult who does so by his/her own free will.

  “@purpleabyss
  Ik heb naar aanleiding van uw opmerking mijn visie wat uitgebreider gegeven op de overboekings- en aanmeldingsprocedure, de pagina waar ik die cijfers vandaan had gehaald. Als laatste artikel in de serie. het is weer mooi genoeg geweest.”

  I don’t speak Dutch but going by the google translation – I’m not really sure what I am supposed to reply to that.

 2. I’m sorry that I have to close the possibility on previous articles. That is because I’v been targeted too much.

  Let me say this about those numbers. It could be a coincidence. For me it is not of great importance, although I find it very interesting. But when I’m wrong you cannot dissapoint me with that. It’s not that big a deal for me.

  It was a dissapointed though that I only got this comment of yours and no remarks on the content of my articles. I made that remark in dutch in general. Your comment triggerd me in writing this article about their procedure of overbooking and signing in.

  I’m quite critical on this initiative of Ronald Bernard and his United People foundation. I’m trying to explain to “naieve” buyers of, what is no more than, a concept an idea, what they actually are buying and what the consequences are, as far as possible for me to see. There is an overload of messy information through his websites and lectures.

  Previously I’ve asked questions on which I do not get any answers from his organization.

  Thank you for your comment.

 3. “I’m trying to explain to “naieve” buyers of, what is no more than, a concept an idea, what they actually are buying and what the consequences are, as far as possible for me to see.”

  Why? What is it with this “assisted thinking” that people like you think others are in need of? What you (and others like you) are doing in small is the same (most) governments do on a big scale – basically telling us HOW to live our lives FAR BEYOND existing laws by means of subtle or not-so-subtle manipulation, “education”, “warnings” and whatnot.

  Like those warning labels on toner cartridges – “don’t eat toner”. And I say whoever feels the need to eat toner should please do exactly that. Natural selection. Yes, maybe an extreme example but just to make clear what I am talking about.

  So, whoever bought/buys a certificate (or something else) from the B of Joy is an adult who should live with whatever the consequences result from this. Good or bad. It’s none of anyone’s business to interfere with that decision process. It’s not your money or whoever’s is voicing their opinions against it.

  Actually, I made the transfer for my EMC today and can’t wait to get that certificate.

  Hey, I’m not saying – don’t voice your opinions or whatever – but as soon as it is several articles towards the same goal it looks like an agenda especially if accusations (for which NO hard evidence whatsoever is provided) are thrown in the mix. Vrijland’s articles are shining examples of that.

  Speaking of Martin “don’t donate to Bernard but to me instead” Vrijland – at least you published my comments unlike him. Guess that narcissist can’t handle criticism. So, I have to thank and give you credit for that at least.

 4. Good morning Purpleabyss
  Have you seen the content of the certificate before you purchased it? According to the procedure you went through the answer must be NO.

  Do you know how much contribution you have to pay yearly? Life long. According to what mister Bernard wrote. NO.

  Did you know that it only stops when you die? At least that is what the Foundation tells. With that certificate you bought yourself a lifelong membership that goes with a lifelong contribution.

  You see, I became curious because of the stories Ronald tells the world, being a banker in a satanic world. And everybody is talking about that, not about his initiative of creating a bank. I dived in to that. Very much on the content instead of the man himself.

  But you don’t react on the content and what I noticed, instead you tell me how to behalf towards my fellowmen. Well I heard you. I’m sorry that I used the word naive for the people that buy these certificates, like you now. Lets hope for the best.

  As soon as you receive the certificate, could you then let me know what the content is? Thank you.

  But I must say you lay out for me some extreme ideas. And I just wonder how they fit into the philosophy of United People.

  I’m really curious: What made you decide to join this organization and purchase this certificate that includes a lifelong membership? I just don’t understand. Make me wiser!

 5. “What is it with this “assisted thinking” that people like you think others are in need of?”

  That is so well said: “assisted thinking”

  Every teaching, every lecture, every up-bringing should be no more.

  You see, when it becomes ‘more’ then it ends in “indoctrination”.

 6. Hello again,

  normally I am not into explaining myself or my decision processes but I will do so for the sake of others who may stumble upon this blog so that they may see a different view on the matter.

  Apart from the rhetorical question you asked, let me answer the next question using a few quotes from the B of Joy / United People websites.

  Your question:

  “Do you know how much contribution you have to pay yearly? Life long. According to what mister Bernard wrote. NO.”

  And I quote:

  “[…] Yearly, in the Annual General Meeting (AGM) of the cooperative, the members will determine what the yield is on the EMC’s that can be paid. To take part in the AGM you should also be a regular member of the cooperative. Depending on the type of cooperative, there will be a small yearly membership fee. […]

  *****

  “1.9.1. Collaborators can benefit from a free membership during the 1st year via their participation. What about the ‘Eternal Membership Certificate’ (EMC) Holders? Do they have the same right?

  No, EMC-holders are joint proprietors and shareholders of the bank’s own property. A return will be remitted yearly. EMC-holders are not obliged to membership. […]”

  *****

  “2.5. Is a certificate holder of B of Joy cooperative personally liable?

  […] You can only be held liable for the risk capital you have invested, which is the money you paid for the certificate(s).”

  *****

  “2.9. What will be the yearly contribution for the membership of the cooperation?

  Based on the B of Joy budget, the General Member Meeting (GMM) will determine the amount of the yearly contribution. This is done in order to be able to cover all recurring costs of the cooperation. As an indication we suggest 24 EURO / URA per year of membership.”

  *****

  So, in other words – I don’t have to pay anything besides what I already paid for my EMC unless I choose to also be an actual member. But I am not obliged to as you can see. Does that answer your question? And before you ask – yes I have (of course) also read the General Terms & Conditions.

  “Did you know that it only stops when you die?”

  Yes.

  “But you don’t react on the content and what I noticed, instead you tell me how to behalf towards my fellowmen.”

  I didn’t tell you how to behalf towards your fellowmen but the combined anti-campaigns by you and others against Mr. Bernard are not in order to put it mildly. He has literally done nothing to you – or DID you actually have had some contact with him in the past and this is some kind of “payback” for whatever? (Stranger things have happened…) I mean, apparently you do know his birthdate and -place. How would you know that? And for the record – I think it’s an absolute no-go to publish something like that online (and not only on your own blog but also in the comments of someone else’s blog). Do you have ANY idea what shady people might do with that kind of information?

  “As soon as you receive the certificate, could you then let me know what the content is? Thank you.”

  No.

  “But I must say you lay out for me some extreme ideas.”

  Like what? Natural selection? Obeying the laws of nature is an extreme idea to you…? I even said that example with the toner is an extreme EXAMPLE. But sometimes you have to make use of extreme examples to illustrate a simple idea. By the way – where I live there are not even warning labels like that on the cartridges. So I don’t even know if these warning labels are maybe nothing but an “urban legend”.

  “I’m really curious: What made you decide to join this organization and purchase this certificate that includes a lifelong membership?”

  Normally I would say this is no-one’s business but whatever…

  It was like this – after I watched the first interview and made myself familiar with the B of Joy concept I had some questions and so I contacted United People via their website and asked if they could forward an email to Mr. Bernard. They agreed and so I sent my questions.

  I even admit that I overstepped a line or two when asking those questions. So to be completely honest I didn’t really expect a reply.

  some time later I got a reply by Mr. Bernard. And not only did he answer my questions to my full satisfaction – no, he even told me some things I didn’t ask. Things that have only now been revealed in the third interview.

  He asked me in that email to not share his writings until a particular date. And I didn’t. But he couldn’t have known that I wouldn’t anyway, could he? So, he trusted me, a complete stranger when he didn’t have any reason to do so. That impressed me. A lot.

  So, long story short – after that I decided to buy an EMC as soon as I can afford it. Which was yesterday.

  Yeah, and now I can imagine what you are thinking – “Oh, you’ve been emotionally manipulated by the warm, cute man and his sad story.”

  And going by that logic EVERY kind of human interaction is (usually mutual) emotional manipulation of various degrees.

  *****

  “That is so well said: “assisted thinking”

  Every teaching, every lecture, every up-bringing should be no more.”

  And that’s NOT what I meant. And I thought I made that clear, but apparently not.

 7. Did you read the terms and conditions page?

  I couldn’t find the english version.

 8. Thank you, now I can answer your comment in english:

  You quoted from the faq page, that’s why I asked.
  https://bofjoy.net/faq.html#on-average

  I found that point,among others, very confusing and mystifying. Not clear at all.

  Your quotes from the faq-page:

  “[…] Yearly, in the Annual General Meeting (AGM) of the cooperative, the members will determine what the yield is on the EMC’s that can be paid. To take part in the AGM you should also be a regular member of the cooperative. Depending on the type of cooperative, there will be a small yearly membership fee. […]

  *****

  “1.9.1. Collaborators can benefit from a free membership during the 1st year via their participation. What about the ‘Eternal Membership Certificate’ (EMC) Holders? Do they have the same right?

  No, EMC-holders are joint proprietors and shareholders of the bank’s own property. A return will be remitted yearly. EMC-holders are not obliged to membership. […]”

  In the terms and conditions for purchasing an Eternal Membership Certificate

  kop algemene voorwaarden EMC-houder

  I found the following

  Article 3. BOJ certificate and purchasing agreement

  1. BOJ certificate(s) contains within itself a purchasing agreement, hereafter known as the “agreement”. The agreement between UPF and member is entered into for an indefinite period of time.

  2. The agreement between UPF and member entails that:

  a) member through purchase of BOJ certificate(s) becomes co-owner of BOJ (under formation) and shall receive the right to one (1) vote,

  b) UPF, when 10,000 or more members are participating, shall apply for the EU internet banking license, c) the aim of a) and b) is to establish for an indefinite period the cooperative community bank BOJ (under formation) and thus is the agreement.

  Through twitter I’ve been asking questions: how is this possible. What is this all about. Mister Bernard is more than welcome to explain this here.

 9. From the General terms and conditions:

  “Article 1. General

  1. B of Joy, hereafter known as “BOJ”, is a cooperative association (under formation) of United People Foundation. These terms and conditions are applicable to the issuing and delivery of B of Joy Eternal Member Certificates, hereafter known as: “BOJ certificate(s) which are provided by United People Foundation, hereafter known as “UPF”, and a BOJ member, hereafter known as “member”, to which UPF has declared these terms and conditions applicable, as long as any party has not diverged from said terms and conditions specifically and in writing.”

  This is the context in which to see the quotes you posted. Member as in holder of an EMC – NOT being member of the cooperation.

  That’s how I understand this and based on that I made my decision.

  You think that was a bad idea. I think that was a good idea. You are not going to convince me, I am not going to convince you. So all we can do is agree to disagree.

  But in the end it comes down to this – you don’t want to buy an EMC – don’t buy an EMC. No one is being forced to do this. End of story.

  How about the rest of my comment? You going to reply to that or not?

 10. I asked mister Bernard through his twitteraccount a question about how the relationship is and wil be in future between the foundation and the cooperative(s).

  From what I read I get the idea that all power will be concentrated in that Foundation. The Foundation sets the rules for the future members of the cooperations.

  I hope you’ll reconsider to share the content of that certificate. What is so secret about that?

  On the faq-page

  1.0. How many certificate holders have already joined and what is the total amount of the capital raised so far?

  In the development and implementation phase of B of Joy we keep this information confidential. For the current players there is too much at stake. When there is enough grass roots support we are a threat to their money making system. However, we try to be as transparent as possible. As soon as the support of volunteers, supporters, sponsors, certificate holders and participants has enough volume, we will hold a general meeting and publish this information.

  Mister Bernard has always a reason for not sharing information, wether it is about his work-experience as a banker etc. or this experiment of his. And meanwhile you have to transfer your money to the bank-account at ‘a current player in the moneymaking industry the ING-bank.

  And he uses in fact agressive selling methods, constantly giving his public a stopsign, or a pushsign.

  Beneath those wooly presentations it is business as usual.

  That is my opinion.

 11. “I asked mister Bernard through his twitteraccount a question about how the relationship is and wil be in future between the foundation and the cooperative(s).”

  You realize that he is hardly active on his private twitter account (last posting on the 3rd of February) and neither is there a lot going on on the offical “De Bjije B” account (last posting on the 31st of July)…? So maybe twitter isn’t the most ideal channel to ask your questions? Or ist that maybe part of the tactic – asking your questions via a channel where you are most unlikely to receive a reply in a timely manner? And then be able to claim something along the lines of – “see, told you so, I asked them questions and they don’t reply, so they must be hiding something” (or whatever)… Just wondering.

  “I hope you’ll reconsider to share the content of that certificate. What is so secret about that?”

  Nice try.

  You are seriously asking me to share the content of that certificate so that you can use it in the next installment of your anti-campaign? You have some nerves, I give you that.

  If he hadn’t banned you, you would (probably) still be happily collaborating with Vrijland in the comment section of his blog. But it doesn’t surprise me the slightest bit that people like you two eventually turn on each other.

  Or in other words: No, I’m not going to share that with you.

  “Mister Bernard has always a reason for not sharing information, […]”

  I can’t complain in that regard. As I have said before.

  “And meanwhile you have to transfer your money to the bank-account at ‘a current player in the moneymaking industry the ING-bank.”

  What else would you suggest? Send cash in a sealed envelope or what?

  “And he uses in fact agressive selling methods, constantly giving his public a stopsign, or a pushsign.”

  Is that a more subtle way of saying Mr. Bernard is using NLP-techniques?

  You know, if the context wasn’t so serious it would be hilarious – according to certain individuals Mr. Bernard is not only a top-notch actor who could give any Academy Award winner a run for their money – no, he is also trained in NLP and manages to pull off both AT THE SAME TIME (in a single segment scene with no cuts or editing no less!). Anyone who claims that is either delusional or has ulterior motives.

  And besides – to recognize NLP-techniques you would have to be trained in them yourself, no?

  Yesterday I have asked you if you have had some previous contact with Mr. Bernard (which could put your motives for partaking in this anti-campaign in a different context) – should I take your silence on this as a yes?

 12. “should I take your silence on this as a yes?”

  No, if anybody is using tactics it is you, not me.

  It is exactly as I say and write in my comments and articles: I got interested because of the content of the interviews. I gave some comments already in may this year after the first interview.
  https://donquijotte.wordpress.com/2017/05/14/the-boxer-videomuziek/

  and started studying the material in June after the second interview.

  Then I wrote the first article june 27th

  https://www.detaovantwitter.nl/moneymakingindustry/de-blije-bank-van-ronald-bernard/

  I hadn’t been thinking about this man and his bankinitiative for quit a while.

  When I saw the articles at the website of Vrijland about the third interview I wrote my comments to explain some things and warn the people to think it over. You could label that with assist thinking, because that was my goal.

  Vrijland did a very dirty thing. First ban me, then delete some comments, or replace my comments with his own text in which he attacked me.

  https://www.detaovantwitter.nl/moneymakingindustry/stichting-united-people-van-ronald-bernard/

  That are the dirty tricks. He is very critical about the NLP techniques that he says are shown in the interviews. But on the other hand he writes and makes a statement that nothing is wrong with this concept of a cooperative bank.
  Martin Vrijland statement over de blije b.

  I found that very odd.
  https://www.detaovantwitter.nl/moneymakingindustry/stichting-united-people-van-ronald-bernard/

  So I wrote some articles quite spontaneously, because I wanted to know more. Thats when I started asking questions. And now you are telling me that I cannot do that through twitter, because he,Ronald Bernard, doesn’t read that???

  Well that’s another pethatic excuse for not answering questions.

  I have no agenda. I’m not combatting that organization, nor mister Bernard. I absolutely have no plans for organizing an anti-campaign, nor did I start an anti campaign. In the above article I just let my readers know that this is the last article about this inititiative and this lifelong membercertificate of the United People Foundation.

  I can assure you that for me as an organizational advisor with 35 years of experience in that field of work I could easely write 10 more articles. But I don’t because I’m not working anymore and this website should be for fun.

  I share my thoughts on this organization and findings and I keep it within the context of this initiative.

  I share my findings, why not. Do we have to sit and consume whatever mister Bernard and his team present and keep our mouths shut?

  He is looking for publicity and he has a very special way of doing that. He is telling very disturbing stories, blaiming lots of people without giving any proof.

  I’m not going to explain to you what you are doing here. You know quite well that there is much misleading taking place. I show that. And because I put my finger on what is misleading, you get angry and personal and you are the one that attacks.

  Apparently you don’t want people to see the truth.

 13. Deel 5 interview met Ronald Bernard en een instructie mbt het bekijken.

  instructie voor het bekijken van de interviews van Ronald Bernard

  Edit 24-02-2018
  Ik zie daarnet dat het betreffende artikel met deel 5 op de site van de interviewster Irma Schiffers en elders is verdwenen. Bij deze deel 5

  https://youtu.be/KumKiCc8dKg

 14. @purpleabyss
  Thank you for your email and questions.
  I will answer them here, because of a warning from the provider.
  purpleabyss
  You write:
  “I was wondering if you could please delete my comments regarding Ronald Bernard / the B of Joy under (if I remember correctly) 2 of your articles? Long story, but I don’t stand by them anymore.”

  Answer: No, I can’t do that, because then I have to delete my answers too. We were in dialogue. Besides you are reacting not under your real name.

  You write: “And I am very sorry how rude I was to you back then. Not an excuse, but I didn’t know better. Now I do, though…”

  Answer: thank you!

Reacties zijn gesloten.