DE DUVEL DANST

DE DUIVEL DANST OM UW KIND

Repelsteeltje: ” Heden bak ik, morgen brouw ik, overmorgen haal ik het koningskind, want niemand weet niemand weet dat ik Repelsteeltje heet.

DE RECLAME BOODSCHAP

Wanneer u uw kind laat ‘vaccineren’ kan het andere kinderen omarmen. Met een mondmasker op kunnen de kinderen zelfs mee naar oma of opa die in het ziekenhuis ligt.

Dus wanneer u uw kind laat injecteren en een mondmasker opdoet dan is het niet meer een gevaar voor anderen wordt gesuggereerd. Terwijl uw aandacht wordt getrokken naar de reclame inhoud worden tot twee keer toe de drie zessen gevormd 666, en vlammen tussen en door de scenes. En natuurlijk ontbreken de bouwstenen aan het begin niet. De handtekening van de club is ruim aanwezig in deze reclame om uw kind in te enten tegen corona of zoiets.

HET MERKTEKEN VAN HET BEEST

DE WISSELTRUC: AFSPRAAK IS AFSPRAAK

Een molenaar heeft een dochter op wie hij zo trots is dat hij over haar beweert dat ze alles kan, zelfs goud spinnen uit stro. Als de koning dit hoort, eist hij dat ze dit speciaal voor hem doet. Ze wordt opgesloten in een kamer met stro en krijgt één nacht de tijd. Faalt ze, dan zal ze worden gedood.

Die nacht komt er een mannetje langs dat haar belooft te helpen in ruil voor haar halsketting. Het mannetje zal dan voor haar het goud uit stro spinnen. Als de koning de volgende morgen het goud ziet, wil hij echter meer, en het mannetje komt nog een keer terug. Ditmaal vraagt hij de ring van het meisje. De derde keer vraagt hij als wederdienst haar eerstgeboren kind. In haar wanhoop belooft ze dat. De koning is zo blij met al het goud dat hij besluit met haar te trouwen.

Na een jaar wordt er een kind geboren en komt het mannetje zijn “loon” opeisen.

NIEMAND WEET NIEMAND WEET DAT IK REPELSTEELTJE HEET

De koningin biedt hem al haar rijkdom aan, als ze haar kind maar mag houden. Ze is erg verdrietig, waarop het mannetje zegt dat hij afziet van zijn eis als zij kan raden hoe hij heet. De koningin laat hierop alle namen verzamelen die ze maar kan vinden, van gebruikelijke tot ongebruikelijke, maar geen van deze namen blijkt die van het mannetje te zijn. Diens naam wordt alsnog bekend als iemand op een nacht het mannetje in het bos bij een vuur ziet dansen, terwijl hij al zingend zijn naam verklapt: “Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet.”

De voorbijganger vertelt wat hij heeft gehoord aan de koningin. Als de koningin de volgende dag weer raadt en nu de juiste naam van het mannetje noemt, stampt Repelsteeltje woedend op de grond en zakt half weg, waarna hij zichzelf in tweeën scheurt.

DE MORAAL VAN HET VERHAAL

We kunnen onszelf uit de beklemmende situatie bevrijden met verstand, wijsheid en niet te vergeten oplettendheid en het geluk dat een ‘voorbijganger’ ons brengt. Geef de moed nooit op. Nooit!…

En dat wou ik maar zeggen, vandaag.